MAGAMRÓL

Mindig is műtárgyak vettek körül. Édesapám fa- és  festőrestaurátorként az Aquincumi Múzeumban illetve a Budapesti Történeti Múzeumban dolgozott. Gyermekként amikor csak lehetett, elkísértem. Legkorábbi emlékem egy faragasztó szaga, amivel Édesapám dolgozott. 

Tanulmányaimat római koros történészként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen majd a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem. Mivel több nézőpontból is meg akartam ismerni a római kort, így jelenleg az ELTE végzős régészhallgatója vagyok. 

Fémekkel közel tíz éve foglalkozom, ehhez a műtárgyvédelmi szakasszisztens képzés adott keretet. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a gyakorlati időmet a Magyar Nemzeti Múzeumban tölthettem, kiváló szakemberek felügyelete alatt. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem tárgyrestaurátor képzésén veszek részt.

Nem csak a munkám vagy tanulmányaim során találkozom régészeti korú tárgyakkal: az MTA Numizmatikai Társulatának vezetőségi tagjaként bővítem ismereteimet a kelta, a római és a középkori érmékről.


Horváth Szulamit Emma


Minden jog fenntartva: ©Horváth Szulamit Emma, 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!